Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
Mishi i dëmshëm apo i mirë? Reagon Organizata Botërore e Shëndetësisë!

Organizata Botërore e Shëndetësisë tërheq mbështetje për ‘dietën e shëndetit planetar’ që në mënyrë drastike ulet përdorimi i mishit pasi kritikët paralajmërojnë se është ‘e rrezikshme për shëndetin’.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka mbështetur sponsorizimin e një ngjarjeje që promovon një dietë radikale, e cila në mënyrë drastike e zvogëlon mishin.

Shkencëtarët thonë se miratimi i tij është jetësor për të ushqyer popullsinë në botë pa shkatërruar mjedisin dhe do të përmirësojë shëndetin e miliona njerëzve.

Por OBSH ndaloi sponsorizimin e ngjarjes pas kritikave, nuk ka “justifikim shkencor” për të gjithë në botë që të miratojnë një dietë standarde.

Gazeta British Medical Journal raportoi për herë të parë se OBSH kishte dalë nga Komisioni EAT-Lancet për Ushqimin, Planetin dhe Shëndetin në Zvicër.

Është e paqartë se çfarë e nxiti trupin të tërheqë sponsorizimin e tij, megjithatë, pikëpamjet e ambasadorit italian në OKB mund të kenë luajtur një rol.

Gian Lorenzo Cornado shkroi një letër drejtuar OBSH-së, e cila pyeste nëse agjencia duhet të mbështesë shtyrjen globale për vendet që të inkurajojnë dietën.

Youtube

Arkiva

Kategoritë