Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Metoda natyrale që ndikojnë në fertiltet tek gratë

Janë disa faktor gjenetik e ambiental, që ndikojnë në fertilitetin e gruas dhe burrit. Sidoqoftë, janë disa mënyra natyrale që gruaja të mbetet shtatzënë.
Tek gratë është e domosdoshme që të reduktojnë stresin dhe të bëjnë ushtrime fizike.
Stresi ndikon drejtpërdrejtë në fertilitetin tek gratë. Mbajtja nën kontroll e stresit, rritë mundësinë që gruaja të mbetet shtatzënë. Ato gra që përjetojnë shumë stres në jetën e përditshme e që duan të kenë fëmijë, duhet të konsulltohen me një psikolg në mënyrë që ta largojnë stresin.
Një prej arsyeve që ndikon në fertilitetin tek gratë, është duhanpirja. Duhani, ndikon në crregullimin e hormoneve e madje mund të shkaktojë monopauzë në një moshë më të hershme.
Gjithashtu, e rëndësishme është që të mbahet një peshë normale. Të jesh në mbipeshë apo nënpeshë, mund të ketë ndikim në fertilitetin e gruas./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë