Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Mbani shumë dieta? Kujdes, mund ta rrezikoni metabolizmin tuaj!

Ju mund ta rrezikoni metabolizmin tuaj gjatë heqjes së peshës.

Në këto muaj kur afrohet vera, çdokush dalëngadalë e ka filluar ndonjë dietë. Disa prej nesh preferojnë që të humbasin peshë nën mbikëqyrjen e ndonjë eksperti, ndërsa pjesa tjetër me dietat e sugjeruara nga miqtë apo edhe me informata të dorës së tretë. Dietat e pavetëdijshme në të vërtetë i shkaktojnë dëm trupit tonë.

Duam t’ju përkujtojmë 6 gabimet dietale që e shqetësojnë metabolizmin tonë dhe shkaktojnë probleme shëndetësore:
– Shmangia e karbohidrateve
– Përpjekja për shpejtimin e heqjes së peshës me çajra bimorë
– Përdorimi i ilaçeve të dobësimit
– Vendosja e disa ushqimeve në listën e ndalesave
– Të bërit sport tej mase
– Të ngrënit fruta tej mase

Kujdes, çrregullimi i metabolizmit mund t’ju shkaktojë një mori problemesh shëndetësore si: pamjaftueshmëri të veshkave, sulm zemre, mbyllje të enëve të gjakut, humbje të pandalshme të peshës, ankth të tepruar, depresion etj. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë