Mar, Qer 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Lidhshmëria mes ankthit dhe presionit të lartë të gjakut

Antkhi dhe presioni i lartë i gjakut ndonjëherë mund të shkatkohen paralelisht.

Ankthi, mund ta shkaktojë presionin e lartë të gjakut dhe presioni i lartë i gjakut mund ta shkaktojë ankthin!

Personat në ankth ndjenjë shqetësim dhe frikë të fortë. Shkakton gjithashtu edhe simptoma fizike duke përfshirë këtu, rrahjet e zemrës dhe frymëmarrje të vështirësuar.

Periudhat e ankthit, gjithashtu mund të rritin përkohësisht presionin e gjakut.

Ankthi shkakton lëshimin e hormoneve të stresit në trup. Këto hormone shkaktojnë rritje të rrahjeve të zemrës dhe ngushtim të enëve të gjakut. Të dy këto ndryshime bëjnë që presioni i gjakut të rritet, ndonjëherë në mënyrë drastike./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë