Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Kujdes, jeni me grip? Mos e bëni asesi këtë gabim

Simptomat e gripit nuk janë asnjëherë argëtuese, përkundrazi, në shumë raste, virusi është bërë vdekjeprurës.

Natyra kërcënuese për jetën e virusit të gripit ka bërë që CDC të lëshojë një paralajmërim se sa i rrezikshëm është ai.

Personat e prekur nga gripi, menjëherë nguten që të përdorin antibiotikë.

 Nuk janë të pakta rastet që pacientët me simptoma të rënda kanë marrë qetësues dhe antibiotikë të parekomanduar dhe paas përdorimit disaditor të tyre, shëndeti në vend që të përmirësohet është përkeqësuar edhe më shumë.

Andaj, që të gjithë duhet të jenë në dijeni që në ditët e para të shfaqjes së viruseve apo gjendjeve gripale nuk duhet të marrin antibiotikë për t’i qetësuar.

Ekspertët shëndetësor këshillojnë që sapo shihen simptomat, të bëhet konsulta me mjekun e familjes, dhe jo me farmacistin./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë