Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Kontraksione të vërteta apo të pa vërteta?

Ndjesia e shtrëgimit në stomak ose kontraksionet para datës së caktuar për lindjen mund të bëjë që gruaja shtatzënë të vendoset në panik.

Ju filloni të pyesni veten nëse është tashmë koha që fëmija të lindë.

Këto kontraksione mund të ndodhin në çdo kohë ndërmjet tremujorit të dytë dhe të tretë të shtatzënisë. Kontraksione të tilla ‘të rreme’ ndodhin kur mitra fillon të tkurret në mënyrë sporadike.

Ndjesia e barkut gjatë kontraksioneve të tilla do t’ju lejojë të kuptoni sa ngushtë dhe sa pak vend po ngelet në trupin tuaj.

Kontraksionet e tilla mund të jenë të padurueshme, të dhimbshme sikur jeni vërtet pranë lindjes.

Kontraksionet e vërteta të lindjes kanë tendencë të bëhen më të forta dhe më të shpeshta, kur jeni gati për të lindur. Nga ana tjetër, kontraksionet e rreme janë rastësore por me kalimin e kohës zhduken.

Kontraksionet e lindjes mund të ndryshojnë shpejt në intensitet ose kohëzgjatje. Kjo do të thotë se ato herë mund të përballohen lehtë dhe herë me dhimbje. Ndërsa kontraksionet e rreme nuk ndryshojnë në intensitet dhe zakonisht mund të përballohen nga nëna.

Mund të ketë raste kur mund të ngatërroni dhimbjen nga shkaqe të tjera me kontraksionet. Meqenëse fshikëza është afërsisht në të njëjtin vend si mitra, një nënë që mund të vuajë nga ndonjë lloj emocioni gastrointestinal ose tërheqja e muskujve dhe mund të mos jetë në gjendje të tregojë dallimin mes problemeve të tilla dhe kontraksioneve.

Nëse dhimbja që ndjeni nga kontraksionet në të vërtetë vjen nga një vend pak më i ndryshëm nga sa ka qenë më pare, thuajani mjekut. Me informacion të saktë, një mjek mund të kryejë një diagnozë të duhur të dhimbjes suaj dhe të japë ndihmën e nevojshme mjekësore.

Është e rëndësishme për një nënë që të konsultohet gjithmonë me gjinekologun e saj.

Spitali Sirona ju jep mundësinë që në çcfarëdo kohe jut ë keni çasje tek mjeku juaj për të marrë të gjitha pyetjet për shqetësimet që keni.

Youtube

Arkiva

Kategoritë