Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Keni mungesë të vitaminave? Trupi u dërgon këto shenja

Mungesa e vitaminave, sjell shumë probleme shëndetësore.

Një prej simptomave që vjen nga mungesa e vitaminave në trup është humbja e flokëve. Humbja e flokëve vjen nga mungesa e Vitaminës B7. Për të marr këtë vitaminë ju duhet të konsumoni: bajame, patate dhe banane.

Edhe lëkura pëson nga mungesa e vitaminave në organizëm. Irritimet në lëkurë ndodhin gjithashtu kur keni mungesë të Vitaminës B7. Njëjtë sikur për flokë  edhe për lëkurë, ju duhet ta ndërroni mënyrën se si ushqeheni. Pra të konsumoni kryesisht ushqime që janë të pasura me këtë vitaminë.

Për shkak të mungesës së vitaminës B12, e bardha e syrit merr ngjyrë të verdhë. Ajo çfarë duhet të bëni është që të konsumoni: qumësht, salmon dhe tuna.

Mungesa e Vitaminës D, shkakton zverdhje të dhëmbëve. Ju duhet të shtoni në pjatën tuaj këto ushqime: oriz, domate, fasule, peshk dhe rrush. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë