Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Hiqni dorë nga këto gjëra nëse doni të jeni më të lumtur këtë vit!

Shumica e njerëzve e fillojnë janarin duke krijuar rezolucione që synojnë të shtojnë zakone të shëndetshme në jetën e tyre të përditshme (e cila nuk funksionon gjithmonë dhe kjo është në rregull).

Por ndonjëherë gjëja më e mirë që mund të bëjmë për veten tonë është të heqim dorë nga disa gjëra që na mundojnë në të gjitha aspektet.

“Viti i ri ofron një mundësi të freskët, ndërsa pesha e së kaluarës na mban në një vend mosveprimi”, tha Olecia Christie, një trajner i certifikuar, duke theksuar se është e rëndësishme të dalloni se kur duhet tu thoni lamtumirë gjërave që nuk i shërbejnë më lumturisë.

Duke pasur parasysh këtë, më poshtë janë paraqitur disa gjëra që duhet t’i lini pas, sipas Christie dhe ekspertëve të tjerë:

Mos e krahasoni jetën tuaj me të tjerët në Instagram

Në këtë epokë të mediave sociale, duket se të gjithë po jetojnë jetën e tyre më të mirë – domethënë, të gjithë përveç jush. Ibinye Osibodu-Onyali, terapist familjar, tha që ju duhet të mbani mend se media sociale është një mbështjellës i theksuar. Krahasimi i jetës suaj të përditshme me një pamje të vetme që kap një moment të përsosur nuk është përdorimi më i mirë i kohës tuaj.

Lënia anash e frikës që të mban larg nga diçka që dëshiron të bësh

Nëse veçse ekziston diçka për të cilën keni keni ëndërruar gjithmonë, por frika ju ndalon të ndërmerrni një hap, jeni shumë gabim.

“Faji, frika dhe turpi – janë vetëm ndjenja problematike sepse ju në fakt i keni thënë vetes se duhet të ndiheni në atë mënyrë, ” tha Anthony Freire, drejtori klinik dhe themeluesi i Qendrës Soho për Këshillimin e Shëndetit Mendor në Nju Jork.

Mos u shqetësoni për gjërat që nuk mund t’i kontrolloni

Është joreale të sugjerosh heqjen dorë nga shqetësimi ose stresi tërësisht – pasi këto ndjenja janë një pjesë normale e jetës. Në vend të kësaj, përpiquni të përqendroheni vetëm në shqetësimet ku mund të ndërmerrni diçka konkrete.

“Përqendroni mendimet tuaja në gjërat që mund të ndryshoni. Kur keni një listë mendimesh shqetësuese, shkruani se çfarë mund të ndryshoni dhe çfarë nuk mundeni. Punoni në situatën që ju mund të ndryshoni. Duhet shumë kohë dhe praktikë për të mësuar këtë aftësi, por pasi ta bëni atë, do të zbuloni se do të shqetësoheni më pak”, shpjegoi Osibodu-Onyali.

Mos i kushtoni rëndësi çfarë mendojnë njerëzit e tjerë për ju

Është e rëndësishme të dini se cilat janë vlerat tuaja dhe të bazoheni në to, në mënyrë që të mos ndikoheni nga mendimet e të tjerëve për ju.

“E vërteta është se bota nuk ka fund dhe nuk duhet të pëlqeheni nga të gjithë,” tha Osibodu-Onyali.

 “Kaloni më shumë kohë me ata që me të vërtetë ju duan dhe ju respektojnë, dhe mos harxhoni kohë duke u shqetësuar për njerëzit që nuk ju pranojnë. Kjo është në rregull, ju nuk mund të jeni pjesë e çdo grupi”./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë