Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Gjërat që duhet t’ia mësoni fëmijës që ata të jenë të lumtur dhe të suksesshëm

Thonë që ‘truri i fëmijës është si sfungjer’, pra që ata absorbojnë informata të panumërta, sidomos gjatë viteve të para të jetës.

Për të pasur një fëmijë që më vonë do të jetë i lumtur dhe i suksesshëm ju si prindër duhet t’i ndiqni këto hapa:

Mësojani një gjuhë të dytë – shumica e studimeve tregojnë që fëmijët që mëson një gjuhë të huaj, janë më të aftë të ndryshojnë dhe kanë një kujtesë më të mirë.

Dërgoni në not – praktikimi i çfarëdo aktiviteti fizik, do ua mësojë fëmijës rëndësinë që ka sporti në jetë. Sporti më i mirë për fëmijën tuaj, është noti.

Mësojani një instrument – është qenësore tu mësoni fëmijëve të luajnë një instrument, pasi do ua zhvilloni aftësitë kreative.

Jepni detyra për pastrimin e shtëpisë – mësoni atyer që nga fëmijëra se higjiena është e rëndësishme. Mësoni atyre që çdo njeri duhet të dijë të kujdeset për veten dhe ambientin ku qëndron.

Youtube

Arkiva

Kategoritë