Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
Gabimet që i bëni në përditshmëri sipas gjinekologëve

Ju jeni një grua e rritur, kështu që me siguri jeni mjaft mirë për caktimin e vizitave vjetore tek gjinekologu dhe rëndësisë që duhet ti jepni shëndetit tuaj. Por kjo nuk do të thotë se nuk ka vend për përmirësim.

Spitali Sirona ofron staf profesionist që d t’iu përgjigjen secilës pyetje që bëni, por ju duhet të jeni të diciplinuar për një shëndet më të mirë.

Njihuni me disa gjëra që gjinekologu juaj me të vërtetë do të donte të mos I bënit.

1.Ndaloni së bleri produkte që nuk ju duhen: Një mjeke obstetër-gjinekologe në Kaliforni, Suzanne Gilberg-Lenz, thotë “Vezoret tuaja kanë një membranë delikate mukozale me një ekuilibër të përsosur bakterial, dhe kur përdorni produkte që përmbajnë kimikate, ju e rrisni rrezikun e infeksioneve.”Nqs doni të dëgjoni doktorin mbajeni atë sapun ose shampo të veçantë larg.

2. Mos I mbani problemet për veten tuaj “Ndaloni së prituri për vizitën e rradhës që mund të jetë pas një viti. Nqs keni ndonjë shqetësim si p.sh ilaçi që keni marrë në vizitën e fundit nuk ka funksionuar ose që ju keni injoruar ndonjë shqetësim tjetër shëndetësor ose simptomë gjatë gjithë vitit shkoni tani të bëni një vizitë”, thotë Dr. Gilberg-Lenz. Ashtu si të gjitha marrëdhëniet e mira, komunikimi me gjinekologun tuaj është çelësi. Veçanërisht kur vjen puna te dhimbja ose siklete të ndryshme-bëni një telefonatë ose një takim gjatë kohës që po ndodh, këshillon ajo.

3. Mjaft u shqetësuat për këmbët tuaja të pa depiluara. Mos e nxirrni si justifikim për të shtyrë vizitën: DOktoresha Gilberg thotë:-“Më besoni- doktori juaj me të vërtetë që nuk di t’ja dijë.

4. Mos kini turp të flisni: Është e kuptueshme në një farë mënyre që të flisni për jetën tuaj seksuale ose lëngjet trupore mund të jetë e vështirë. Por, kjo është padyshim koha për të shpjeguar:-“Mos kini frikë të flisni për dhimbje ose sikletet gjatë seksit – këto janë ndoshta dy shqetësimet më të fshehta që hasni”, shprehet  Dr.Gilberg-Lenz. Kujtohuni se gjinekologu juaj mund të ndihmojë.

5.Mos ndaloni marrëdhëniet seksuale gjatë ditëve të ovulimit: Nqs jeni duke punuar për të sjellë në jetë një fëmijë nuk duhet të ndaloni as në ditët e ovulimit apo me ardhjen e menstruacioneve. SIpas doktoreshës Gilberg kryerja e marrëdhënieve sa më të shpeshta do tju ndihmojë për një shtatëzani më të shëndetshme.

Youtube

Arkiva

Kategoritë