Enj, Sht 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Disa nga simptomat e hershme të shtatzënisë

Shtatzënia vjen me një ngarkesë të tërë simptomash të ndryshme që mund t’ju prekin në shumë mënyra gjatë nëntë muajve.

Fazat e hershme të shtatzënisë mund të jenë një kohë emocionuese, por e vështirë pasi trupi juaj kalon nëpër një sërë ndryshimesh fizike dhe emocionale.

Ndërsa përjetoni simptoma të ndryshme në tremujorin e parë, të përzierat ose të vjellat në mëngjes janë një nga simptomat më të dukshme dhe më të zakonshme të shtatzënisë.

Këtu keni gjithçka që duhet të dini për ‘sëmundjen e mëngjesit’, duke përfshirë kur ka gjasa të fillojë dhe të përfundojë gjatë shtatzënisë dhe çfarë e shkakton këtë simptomë

Çfarë është ‘sëmundja e mëngjesit’?

‘Sëmundja e mëngjesit’ është një ndjenjë e përzier, ndonjëherë e shoqëruar me të vjella. Është një nga shenjat më të hershme të shtatzënisë, që zakonisht shfaqet disa javë pas një testi pozitiv të shtatzënisë.

Emri ‘sëmundje e mëngjesit’ vjen nga fakti që gratë shpesh ndjejnë të përziera në stomak bosh, gjë që është më e dukshme në mëngjes kur zgjoheni pasi nuk keni ngrënë gjatë gjithë natës.

Por mos u mashtroni nga emri, sepse ato mund të ndodhin në çdo kohë të ditës dhe është krejtësisht normale që gratë t’i përjetojnë gjatë gjithë ditës nganjëherë.

Simptomat e të vjellave të mëngjesit variojnë nga shqetësimi i lehtë në nauze dhe të vjella intensive. Simptoma shpesh shfaqet më vete, por mund të shkaktohet edhe nga disa ushqime, erëra, nxehtësi dhe stres.

Megjithatë, nëse nuk përjetoni të vjella në mëngjes gjatë shtatzënisë, kjo është gjithashtu krejtësisht normale. Çdo shtatzëni është unike dhe asnjë grua nuk e përjeton atë në të njëjtën mënyrë.

Youtube

Arkiva

Kategoritë