Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë e shkakton sëmundjen e vitiligos?

Vitiligo është një gjendje kronike që bën që zonat e lëkurës të humbasin ngjyrën e tyre.

Termi mjekësor për humbjen e ngjyrës së lëkurës është depigmentimi.

Vitiligo është një gjendje autoimune dhe është e lidhur me disa sëmundje të tjera. Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit në SHBA, rreth 15 deri 25 për qind e personave me vitiligo kanë të paktën një crregullim tjetër autoimun – sic është artriti reumatoid, diabeti ose psoriasis.

Cfarë e shkakton vitiligon?

Përderisa mjekët këtë gjendje e konsiderojnë vetëm si gjendje kozmetike, së fundmi vitiligo njihet edhe si crregullim autoimun.

Kjo do të thotë që sistemi imunitar gabimisht sulmon qelizat e shëndetshme./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë