Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Antibakterja më e rrezikshme që fshihet në pluhur

Ekziston një teori që thotë se gjithçka që është në pluhur është e vdekur – por ka gjëra që jetojnë atje, madje mund të jenë shumë të rrezikshme.


Trikloza, është një antibacterial, i cili është i zakonshëm në pluhur dhe mund të rezultojë që bakteret që banojnë me pluhur të bëhen rezistent ndaj antibiotikëve, raporton një studim I bërë në Universitetin Northëestern në Çikago.


Hulumtuesit analizuan mostrat e pluhurit nga 42 objekte atletike në rajonin e Paqësorit Veriperëndimor.


Në pluhur me përqëndrime më të larta të triklozës, bakteret kishin më shumë gjasa të kishin ndryshime gjenetike që tregonin rezistencë antibiotike.


Tricloza, u përdor gjerësisht në sapunët antibakterial të dorës dhe në produkte të ndryshme të pastrimit deri në vitin 2017, kur Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave ndaloi përdorime e tij, për shkak të shqetësimeve rreth një numri efektesh anësore të rrezikshme, përfshirë përçarje të sistemit të hormoneve.

Youtube

Arkiva

Kategoritë