Mar, Sht 19, 2023
Banner Top
Banner Top
A kontrollohet lehtë astma?

Ekzistojnë katër kategori të astmës: me ndërprerje, të butë të vazhdueshme, të moderuar të vazhdueshme dhe të përhershme të vazhdueshme.

Njerëzit të cilët kanë astmë të butë, të moderuar ose të rëndë të vazhdueshme kanë nevojë për një mjekim kontrolli ditor afatgjatë, zakonisht një kortikosteroid inhalues, për të kontrolluar inflamimin dhe për të minimizuar sulmet e astmës.

Astma është një kusht kronik, i shërueshëm që zhvillohet në fëmijëri. Nuk konsiderohet më një sëmundje që fëmijët “rriten” me të; Megjithatë, simptomat mund të përmirësohen gjatë adoleshencës dhe moshës madhore. Kur astma diagnostikohet për herë të parë në një të rritur, ka të ngjarë që gjendja të ishte e pranishme, por e butë dhe e pazbuluar, më herët.

Astma kontrollohet lehtë

Kjo shpesh varet nga sa mirë ndjekni planin tuaj të trajtimit të astmës – gjendja mund të jetë e vështirë për tu menaxhuar. Qëllimet e trajtimit përfshijnë parandalimin e simptomave kronike dhe goditjeve të astmës, ruajtjen e funksioneve normale të mushkërive dhe niveleve të aktivitetit, dhe shmangien e efekteve anësore të drogës serioze ose afatgjata.

Alergjitë nuk kanë asgjë të bëjnë me astmën

Njerëzit që kanë astmë janë më të ndjeshëm ndaj alergeneve dhe alergenet janë shkak i zakonshëm i astmës. Sipas studimeve të fundit, më shumë se 50% e rasteve të astmës në Shtetet e Bashkuara janë të lidhura me alergji. Alergenet e zakonshëm përfshijnë macet, polen, myket dhe marimangat e pluhurit./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë