Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
A janë të rrezikshëm për shëndetin tatuazhet?

Sado bukur ose tërheqës të duket një tatuazh, ndaloni një cast dhe mendoni me kujdes për efektet negative që mund të jap ai. Para se të bëni një të tillë, sigurohuni që të dini se çfarë është e përfshirë dhe si të zvogëloni rreziqet e mundshme.

Një tatuazh është një shenjë ose dizajn i përhershëm i bërë në lëkurën tuaj. Në mënyrë tipike, artisti i tatuazheve përdor një makinë që vepron pak a shumë si një makinë qepëse, me një ose më shumë gjilpëra që shpojnë lëkurën në mënyrë të përsëritur. Në çdo vrimë, gjilpërat futin pika të vogla të bojës.

Procesi – i cili bëhet pa anestetikë – shkakton një sasi të vogël të gjakderdhjes dhe dhimbje të lehta.

Tatuazhi bëhet në lëkurë, që do të thotë se infeksione të lëkurës dhe komplikime të tjera janë të mundshme, duke përfshirë:

Reaksione alergjike – Ngjyrat e tatuazhit – veçanërisht ngjyrat e kuqe, jeshile, e verdhë dhe blu – mund të shkaktojnë reaksione alergjike të lëkurës, të tilla si një skuqje kruajtëse në vendin e tatuazheve. Kjo mund të ndodhë edhe me vite pasi ta keni bërë atë.

Infeksione të lëkurës – Një infeksion i lëkurës është i mundur pas tatuazhit, prandaj bëni kujdes.

Probleme të tjera të lëkurës – Ndonjëherë një zonë e inflamacionit e quajtur granuloma mund të formohet rreth bojës së tatuazhit. Tatuazhi gjithashtu mund të çojë në keloids – zona të ngritura.

Sëmundjet që vijnë nga gjaku – Nëse pajisjet e përdorura për të krijuar tatuazhin tuaj janë të kontaminuara me gjak të infektuar, ju mund të kontraktoni sëmundje të ndryshme që përmbajnë gjak – përfshirë Staphylococcus aureus-rezistent ndaj meticillin-it (MRSA), hepatitit B dhe hepatitit C.

Ilaçet ose trajtimi tjetër mund të jetë i nevojshëm nëse keni një reagim alergjik ndaj bojës së tatuazhit ose fitoni ndonjë infeksion ose problem tjetër të lëkurës pranë një tatuazhi.

Para se të bëni një tatuazh, mendoni me kujdes për të. Nëse jeni i pasigurt ose i shqetësuar se mund të pendoheni, jepni vetës më shumë kohë.

Zgjidhni vendndodhjen e tatuazhit me kujdes. Konsideroni nëse dëshironi opsionin për të fshehur tatuazhin tuaj nën rroba. Mos harroni gjithashtu se shtimi në peshë – përfshirë shtimin në peshë gjatë shtatëzanisë – mund të shtrembërojë tatuazhin ose të ndikojë në pamjen e tij./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë