Pre, Sht 22, 2023
Banner Top
Banner Top
A e dinë prindërit se sa duhet ushtruar fëmijët?

Nga një sondazh i bërë, doli në pah se 68% e të rriturve nuk janënë dijeni të kohës së rekomanduar të ushtrimit që duhet të bëjnë fëmijët e tyre. Më shumë se dy të tretat e prindërve nuk e dinë se sa duhet të bëjnë stërvitje  fëmijët për të qëndruar tëshëndetshëm.

Udhëzimi zyrtar i NHS thotë se fëmijët e moshës nga pesë derinë 18 vjeç duhet të bëjnë një orë stërvitje çdo ditë.

Sondazhi i 2.000 të rriturve nga YouGov për Trustin e SportitRinor (YST) zbuloi se vetëm një e katërta e dinin kohën e rekomanduar të ushtrimit për të rinjtë dhe mesatarisht njerëzitmendonin se ishte 46 minuta.

Shefi ekzekutiv i YST, Ali Oliver, tha:

“Ne kemi parë një tendencë shqetësuese në vitet e fundit tërënies së aktivitetit fizik të të rinjve dhe një shtytje në kohë tëcaktuar për edukim fizik të kualitetit të mirë”. 

Vitin e kaluar u raportua se nxënësve po merrnin mësimet e PE për t’u dhënë më shumë kohë për përgatitjen e provimeve dhe38% e mësuesve të shkollave të mesme thanë se koha e PE-sëpër 14 deri në 16-vjeçarët kishte rënë gjatë vitit të kaluar.

Ndërkohë, shifrat treguan se vetëm 17.5% e fëmijëve po godasincaqet 60-minutëshe të përditshme. Ata gjithashtu zbuluan njëpabarazi në mes të fëmijëve me prejardhje të ndryshmeekonomike, me 39% të familjeve më të varfra duke bërë më pakse 30 minuta stërvitje në ditë, krahasuar me 26% nga familjet e pasura.

Mirëpo, për të pasur një shëndet të mirë si fizik ashtu dhemendor, prindërit duhet të vtëdijësohen që sporti, stërvitjetluajnë një rol kyç. “/Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë