Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
A duhet të bëni ushtrime fizike gjatë ditëve të ciklit?

Ka shumë mite sa i përket ciklit menstrual – një prej tyre është që gratë nuk duhet të bëjnë ushtrime fizike sa janë në ditët delikate. Por kjo nuk qëndron!
Ushtrimet fizike, janë tejet të dobishme për gratë dhe ato mund t’i bëjnë ato edhe gjatë ditëve të ciklit.
Cilat janë përfitimet nëse një grua ushtron edhe gjatë mestracioneve?
Sipas Shoqatës Amerikane të Gjinekologëve, ushtrimet fizike ngritin humorin e gruas dhe e largojnë ndjesinë e depresionit. Pra, sipas tyre nëse një grua ka luhatje të emocioneve gjatë ditëve të ciklit, ushtrimet fizike janë ideale për to.
Për shkak të ndryshimeve hormonale, gratë gjatë ditëve të ciklit ndjejnë lodhje. Uhstrimet fizike rritin nivelin e energjisë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë