Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
8 përfitimet shëndetësore të kripës së detit

Ju ndoshta keni dëgjuar për paralajmërimin e zakonshëm të ekspertëve të shëndetit: “Ndiqni një dietë të ulët të natriumit për një shëndet më të mirë të zemrës”.

 Ndërsa ekziston e vërteta se kripa që shkakton hipertension, kjo vlen vetëm për kripën e tryezës së bardhë të rafinuar që shpesh shihni në restorante. Kjo për shkak se këto kripëra janë zhveshur nga mineralet e tyre të dobishme dhe kanë vetëm natrium dhe klorur, të cilat krijojnë pabarazitë dhe sëmundjet në trup.

Kripa e vërtetë e detit është përdorur për mijëra vjet nga paraardhësit tanë dhe kanë qenë një mall i çmuar për ushqimin e stinës dhe për të rritur shëndetin e tyre. Bëhet fjalë për kripë të parafinuar, promovuese të shëndetit, si kripa e detit Kelt dhe kripa e detit Himalayan që kanë ngjyrë gri, të zezë ose rozë. Këto kripëra janë në të vërtetë shumë të dobishme në balancimin e trupit dhe sigurimin e ushqyesve që i nevojiten atij.

Më poshtë mund të shihni 8 përfitime të cilat i sjell kripa e detit organizmit:

1. Ju mban të hidratuar

2. Redukton mbajtjen e lëngjeve

3. Një burim i shkëlqyeshëm i mineraleve

4. Balancon elektrolitet

5. Parandalon ngërçet e muskujve

6. E shkëlqyeshme për shëndetin e lëkurës

7. Përmirëson tretjen

8. Ushqen gjëndrat mbiveshkore./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë