Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
6 MËNYRA HABITËSE PËR TË ZVOGËLUAR RREZIKUN E KANCERIT!

Një dietë me bazë bimore është e pasur me komponime të shëndetshme të cilat ndihmojnë në luftimin e kancerit.

Këtu janë disa ushqime të cilat janë mjaft premtuese në këtë drejtim:

Avokado

Yndyrnat e monokompletuara të avokados mund të zvogëlojnë rrezikun e disa kancereve.

Specat

Bonusi i shëndetshëm i likopenit, një karotenoid me fuqi antioksidante, gjendet në specat e rrumbullakët. Konsumimi i tyre është një bonus i madh që ndihmon në parandalimin e kancerit.

Brokoli

Perimet që kanë më shumë gjasa të ndihmojnë në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë janë brokoli, lakra, lulelakra, kale dhe anëtarë të tjerë të kësaj familjeje.

Vishnjet

Studime laboratorike së fundmi kanë gjetur se disa komponime brenda vishnjeve janë të afta të pengojnëqelizat e kancerit.

Çaji jeshil

Ekstraktet e çajit të gjelbër dhe polifenolet e tij kanë treguar aftësi në pengimin e një shumëllojshmërie të gjerë të kancerit.

Qepa

Qepa dhe hudhra gjithashtu sipas disa satudimeve të kryera thuhet se reduktojnë rrezikun e disa llojeve të kancerit./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë