Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Përparësitë dhe mangësitë nga epidurali

Epiduarali, është një metodë për lehtësimin e dhimbjeve gjatë lindjes.

Nga kjo procedurë, si cdo procedurë tjetër ka përfitime por edhe rreziqe.

Cilat janë përfitimet nga epidurali?

Epidurali është bllokuesi i nervave. Mjekët mund të japin epiduralin për një sërë arsyesh, duke përfshirë lehtësimin e dhimbjes gjatë lindjes, dhimbje të shpinës dhe dhimbje kronike të këmbëve dhe krahëve.

Përfitimet që vijnë nga epidurali është:
Zakonisht i sigurt
Lejon që gruaja të mbetet zgjeuar gjatë lindjes cezariane
Gratë kanë ende kontroll për pjesën e lartë të trupit.

Disa efekte anësore nga epidurali mund të përfshijnë:
Dhimbje e shpinës,
Dhimbje e kokës,
Mpirje në trupin e poshtëm pas lindjes
Probleme me urinim.

Youtube

Arkiva

Kategoritë