Sht, Shk 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Zbulohet vaksina kundër infeksionit të stafilokut

Infeksionet e stafilokut, çdo vit vrasin mijëra pacientë në spitalet e SHBA-së. Ky infeksion përmban një bakterie të zakonshme që gjendet në lëkurë dhe shkaku kryesor i infeksioneve të lëkurës dhe indeve të buta.

Por një hulumtim i bërë së fundmi në minj dhe lepuj, u testuan vaksinat kundër këtij infeksionit dhe mendohet që kjo vaksinë mund të jetë në gjendje të mbrojë kundër infeksionit të stafilokut.

Nga hulumtimet e bëra tek brejtësitë, u kuptua që ata q ishin të vaksionuar kishin gjashtë herë më shumë tendencë të pastronin infeksionin krahas atyre që nuk ishin të vaksionuar./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë