Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Specat pikant ulin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Për shumë vite, është përfolur për benefitet që ka një person nëse konsumon speca pikat.

Hulumtuesit kanë gjetur që nëse konsumoni rregullisht speca pikat, ulet rreziku për tu prekur nga sëmundjet e zemrës.

Ky hulumtim është zhvilluar në Itali, ku speci është një prej përbërësve kryesor të kuzhinës dhe e kanë krahasur rrezikun nga vdekja të 23 mijë njerëzve, të atyre që kanë konsumuar dhe atyre që nuk kanë konsumuar spec pikant.

Statusi shëndetësor i  pjesëmarrësve është monitoruar për tetë vjet, ku hulumtuesit kuptuan që rreziku nga vdekja e parakohshme nga sëmundjet e zemrës ishte 40% më i ulët tek ata që konsumonin spec pikant./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë