Sht, Nën 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Sa shpesh duhet të shkoni për kontroll te dentisti?

Ju mund të supozoni se duhet të keni një kontroll dentar çdo 6 muaj, por disa njerëz mund të mos kenë nevojë të shkojnë aq shpesh dhe të tjerët mund të kenë nevojë për kontrolle më të shpeshta.

Dentisti juaj do të sugjerojë kur duhet të bëni kontrollin tuaj të ardhshëm bazuar në sa i mirë është shëndeti juaj oral.

Koha midis kontrolleve mund të ndryshojë nga 3 muaj në 2 vjet, në varësi sa të shëndetshëm janë dhëmbët dhe mishrat e dhjamit dhe rreziku juaj nga problemet në të ardhmen.

Pse më duhet një kontroll i dhëmbëve?

Një kontroll i lejon stomatologut tuaj të kuptojë nëse keni ndonjë problem dentar dhe ju ndihmon të mbani gojën tuaj të shëndetshme. Lënia e problemeve të patrajtuara mund t’i bëjë ata më të vështira për t’u trajtuar në të ardhmen, kështu që është më mirë të merreni me problemet herët, ose, nëse është e mundur, t’i parandaloni ato plotësisht.

Çfarë ndodh gjatë një kontrolli dentar?

Në çdo kontroll, dentisti juaj duhet të kontrollojë dhëmbët, mishrat dhe gojën.

Pyesni për shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe problemet që keni pasur me dhëmbët, gojën ose mishrat  nga vizita juaj e fundit.

Diskutoni për një datë për vizitën tuaj të rradhës.

Sa shpesh duhet të bëj një kontroll dentar?

Pas kontrollit, dentisti juaj do të rekomandojë një datë për vizitën tuaj të ardhshme. Koha për kontrollin tuaj të radhës mund të jetë aq e shkurtër sa 3 muaj ose 2 vjet (ose deri në 1 vit nëse jeni nën 18 vjeç).

Në përgjithësi, sa më i ulët të jetë rreziku për probleme dentare, aq më gjatë mund të prisni përpara kontrollit tuaj të radhës. Kështu që njerëzit me shëndet të mirë oral mund të kenë nevojë të marrin pjesë vetëm një herë në 12 deri në 24 muaj, por ata me më shumë probleme do të kenë nevojë për kontrolle më shpesh.

Po në lidhje me trajtimet dentare?

Kjo këshillë ka të bëjë vetëm me kontrollet rutinë. Ju mund të keni emërime të tjera për trajtime dentare siç janë mbushjet, pastrimi i dhëmbëve, vënia e një dhëmbi ose trajtimi urgjent.

Nëse keni probleme me dhëmbët tuaj midis kontrollit, kontaktoni kirurgjinë tuaj dentare për të bërë një takim më të hershëm. /Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë