Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Rëndësia e përzgjedhjes së pelenave

Fëmija juaj i porsalindur do të ketë aktivitete të kufizuara gjatë muajve të parë, prej të cilave, urinimi dhe defektimi do të jenë kryesoret.

Bebi juaj do ta lagë shpesh pelenën dhe ju duhet të bëni gjithçka për t’u siguruar se pelena e tij do të jetë e rehatshme dhe e thatë.

Një opsion që shumë nëna e përdorin këto ditë është pelena e gatshme, e cila më pas hidhet. Por a është i sigurt përdorimi i këtyre pelenave dhe si duhen përdorur ato?

Kjo është një pyetje që çdo nënë dëshiron ta dijë.

Huggies ofrojnë pelenat më të përshtatshmë për të voglin tuaj, ato e thithin lagështinë dhe e shpërndajnë atë në mënyrë të barabartë dhe ulin varjen e pelenës nga mbushja.

Gjithashtu është I rëndësishëm materiali prej të cilave përbëhen I cili mundëson frymemarrjen e lekures.

Pelenat Huggies janë të krijuara për të ruajtur në mënyrën më të mirë lëkurën e bebit tuaj. Por ju duhet të merrni disa masa paraprake:

  • Shikoni lëkurën e foshnjës kur i ndërroni pelenën për të kontrolluar nëse ka skuqje apo jo. Disa foshnja kanë lëkurë më të ndjeshme se të tjerët.
  • Pelenat një përdorimshme, të cilat thithin më shumë lëngje, preferohet të përdoren më shumë gjatë natës, kur nuk mund t’ja ndërrojmë shpesh fëmijës. Gjatë ditës mund të përdorni edhe opsione të tjera.
  • Është e rëndësishme t’ia ndryshoni pelenat bebit çdo dy deri në tre orë. Mbajtja e pelenës më gjatë se kaq mund të shkaktojë infeksione ose puçrra.
  • Kur fëmijë jashtëqit është e domosdoshme që t’ia ndërroni menjëherë pelenën për të ruajtur higjienën.
  • Mbajtja e pelenave është e dobishme për udhëtime për ta bërë jetën më të lehtë për ju.

Youtube

Arkiva

Kategoritë