Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Qëndroni aktiv me moshën!

Aktiviteti fizik është i mirë për njerëzit e të gjitha moshave.

Qëndrimi aktiv mund të ndihmojë:

Në uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, goditjen, diabetin e tipit 2, dhe disa lloje të kancerit

Përmirëson fuqinë dhe balancën në mënyrë që të parandaloni dëmtimet dhe të qëndroni të pavarur

Përmirëson disponimin tuaj

Ju bën të ndiheni më mirë për veten tuaj

Përmirëson aftësinë tuaj për të menduar, për të mësuar dhe për të marrë vendime

Para se të filloni …

Nëse keni një problem shëndetësor si sëmundja e zemrës, diabeti ose obeziteti, bisedoni me mjekun tuaj për llojet dhe sasitë e aktivitetit fizik që janë të përshtatshme për ju.

Nëse nuk ishit duke ushtruar më parë, filloni ngadalë. Filloni me 10 minuta aktivitet aerobik dhe gradualisht ndërtohuni për të bërë 30 minuta në një kohë.

Qëllimi duhet të shkojë për 30 minuta aktivitet aerobik në shumicën e ditëve të javës.

Tregoni mjekut tuaj nëse keni gulçim, dhimbje gjoksi ose humbje peshe të paplanifikuar.

Forconi aktivitetet 2 ditë në javë.

Provoni të përdorni bende ushtrimi ose heqjen e peshave të dorës. Ju gjithashtu mund të përdorni shishe uji ose kanaçe të ushqimit si pesha.

Mos e mbani frymën – mbajtja e frymëmarrjes mund të shkaktojë ndryshime të pasigurta në tensionin tuaj të gjakut.

Bëni aktivitetet e bilancit 3 ose më shumë ditë në javë.

Praktika në këmbë në një këmbë (mbajeni mbi një karrige nëse duhet në fillim).

Ngrihuni nga pozicioni i ulur pa përdorur duart tuaja.

Mësoni tai chi (“ty chee”), një stërvitje e trupit mendor kinez që përfshin lëvizjen e trupit ngadalë dhe butësisht.

Regjistrohu për një klasë yoga, ose provo një video yoga në shtëpi./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë