Mër, Qer 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Qëndrimi gjatë ulur, problem serioz për shëndetin

Njerëzit që ushtrojnë rregullisht mund të sabotojnë metabolizmin e tyre nëse ata janë gjithashtu të palëvizshëm për periudha të gjata kohore, ka thënë Ken Smith, studiues i lartë në Qendrën e Stanfordit për Jetëgjatësinë në Kaliforni.

Smith tha se amerikanët kanë bërë progres gjatë dhjetëvjeçarit të fundit drejt përmbushjes së rekomandimeve të qeverisë federale për aktivitetin fizik, i cili bën thirrje për të rriturit të paktën 150 minuta të stërvitjes së moderuar një javë.

Megjithatë, ai ka thënë se kur ne nuk jemi duke punuar, ne jemi më shumë gjasa të mos lëvizim aspak.

Ja disa mënyra të shpejta për të lëvizur trupin tuaj gjatë ditës:

– Bëni një pushim çdo 30 minuta në qoftë se jeni ulur në një tavolinë
– Ecni përreth ose bëni disa ushtrime zgjatuese në dhomën tuaj për t’u çlodhur muskujt në kraharor dhe ije
– Çohu nga karrigia dhe bëni pak bisedë të relaksuar me bashkëpunëtorët në vend që të komunikoni me ta në kompjuter
– Ecni shpejt gjatë pushimit tuaj të drekës
– Harrojeni ashensorin – ecni shkallëve në vend të kësaj
– Zbrisni një stacion përpara destinacionit tuaj dhe ecni në pjesën tjetër të rrugës
– Pastrojeni vetë shtëpinë tuaj në vend që të paguani dikë për ta bërë atë, sepse punët e shtëpisë ndikojnë në qarkullimin e shpejtë të gjakut.
– Kur shihni televizor, bëni disa ushtrime gjatë reklamave. /HealthLine

Arkiva

Kategoritë