Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Pse keni vapë dhe djersitje?

Djersitja dhe ndjenja e vapës, mund të ndodhin si shkak i medikamenteve, ndryshimeve hormonale apo mund të jetë shenjë e ndonjë komplikimi shëndetësore.

Efektet anësore nga medikamentet

Disa medikamente mund të shkaktojnë vapë e të shkaktojnë djersitje. Medikamente për: lehtësim të dhimbjeve, antibiotikët, kimioterapia, për hormone, për veshkë etj mund të shkaktojnë vapë.

Stresi dhe ankthi

Nëse njerëzit janë në ankth apo në stres, mund të vënë re edhe ndryshime fizike, siç është edhe vapa e djersitja.

Skleroza multiple

Personat që kanë sklerozë multiple, kanë tendencë që të përjetojnë vapë pothuajse tërë kohën – por që zgjasin disa sekonda ose minuta.

Monopauza

Monopauza shkakton ndryshime hormonale tek gratë nga mosha 45 deri në 58 vjeç prandaj ato mund të përjetojnë vapë herë pas here./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë