Hën, Sht 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse burrat australianë jetojnë më së shumti në botë?

Burrat australian, jetojnë më së shumti  në botë!

Këtë studim e ka bërë Australian Natinal Univeristy dhe për këtë ka shumë arsye!

Sipas autorit të këtij studimi, Collin Payne, arsyeja pse burrat australian jetojnë më gjatë është për shkak se Australia është një vend stabil.

Për shkak që ky vend është shumë stabil, popullsia e Australisë është më pak stresuese. Gjithashtu shumica e australianëve jetojnë afër plazhës.

Australianët për dallim nga amerikanët ushqehen  më shëndetshëm. Australianët hanë kryesisht ushqime të detit dhe dieta e tyre është e pasur me ushqime të shëndetshme.

Pavarësisht që numri i popullsisë është i vogël, australianët në Lojëra Olimpike janë ndër 5 popujt me më së shumti medalje. Kjo tregon që ata janë tejet sportiv, e kjo gjë ndikon edhe në jetëgjatësinë e tyre. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë