Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse bëhet CT e abdomenit?

Teknologjia, ka ndihmuar shumë mjekësinë. Madje për hir të hovit të madh teknologjik, shumë sëmundje mund të diagnostifikohen dhe të shërohen me kohë.

CT, është një prej zbulimeve përmes së cilit bëhet vizualizimi i njërës pjesë të trupit, ku mjeku konsideron që duhet pasur imazh të qartë.

Përveç shumë llojeve të CT-ve, ekziston edhe ajo abdominale. Përmes CT abdominale, bëhet imazhi diagnostik që ndihmon për zbulimin e shumë sëmundjeve në zonën abdominale

Kjo mënyrë ndihmon në zbulimin e sëmundjeve të zorrëve, zorrës së trashë dhe organeve të tjera të brendshme.

Për të kryer një CT abdominale, vendi ideal është CT Beni.

Përndryshe CT Beni është poliklinikë diagnostikuese – radiologjike që gjendet në rrugën
“Ramadan Rexhepi”, në Ferizaj.

Youtube

Arkiva

Kategoritë