Mar, Sht 19, 2023
Banner Top
Banner Top
Motivimi, suksesi dhe menaxhimi i kohës

Si vendosja e qëllimeve ditore ju bën të arrini sukses të madh – Njerëzit e suksesshëm “mendojnë” suksesin gjatë gjithë kohës. Kjo është arsyeja pse qëllimet e tyre vendosen fort në nën-ndërgjegjeshën e tyre. Ndërsa shumica besojnë se të kesh një qëllim afatgjatë është thelbësor për suksesin, njerëzit e suksesshëm e kuptojnë se pa qëllime të vogla, të përditshme, do të demotivohesh lehtë; suksesi nga ana tjetër do të bëhet i vështirë.Ne do të shqyrtojmë rëndësinë e përcaktimit të qëllimeve të përditshme dhe si të keni qëllime të përditshme që ju ndihmojnë të arrini sukses. Si të vendosni qëllimet ditore për veten tuaj -Përfitimet e përcaktimit të qëllimeve ditore

· Nën-ndërgjegjeja është e shkëlqyeshëme në prioritizim. Ajo ju dëgjon dhe mat nga mendimet tuaja se çfarë mendoni se është detyra më e rëndësishme. Kjo do të thotë që ajo që mendoni për shumicën e kohës është ajo që nën-ndërgjegjja do të mendojë është gjëja më e rëndësishme për ju, dhe do të përpiqet të gjeni zgjidhje krijuese.

· Nëse mendoni për probleme, nën-ndërgjegjja do të përpiqet t’ju gjejë më shumë probleme. Nëse mendoni për zgjidhje, qëllime dhe ëndrra, do të përpiqeni t’i bëni ato realitet.

· Por nën-ndërgjegjeja shkon edhe më tej kur përpiqeni të kuptoni se çfarë mendoni se është e rëndësishme; “dëgjon” ndjenjat tuaja.

· Për fat të mirë, është vërtetuar se një mendim pozitiv është mbi 100 herë më pozitiv sesa një mendim negativ. Kjo e bën shumë më të lehtë drejtimin e emocioneve pozitive në nën-vetëdije .

· Eshtë e mjaftueshme të jesh pozitiv dhe të mbash mendimet e tua në atë që dëshiron – dhe nuk është e nevojshme të shkosh të monitorosh mendimet e tua gjatë gjithë kohës.

· Eshtë e mjaftueshme për të mbushur mendimet tuaja disa herë në ditë me një emocion të fuqishëm pozitiv kur mendoni për qëllimet tuaja. Sa më shumë që mund ta bësh, aq më i fuqishëm do të jetë ky ushtrim.

· Për shumë njerëz, leximi i qëllimeve të tyre ose bërja e planeve bëhet një punë e përditshme, diçka që i mbush ata me emocione negative. Kjo prish potencialin e plotë të këtyre veprimtarive; mbushja e vetes me emocione pozitive ndërsa mendon për qëllimet e tua do t’i bëjë ata shumë më të fuqishëm.

· Si të vendosni qëllimet ditore për veten tuaj-Gjatë disa viteve të fundit, më janë mësuar disa ushtrime që mund t’ju ndihmojnë të përqendroheni më shumë në qëllimet tuaja dhe të kaloni më shumë kohë duke menduar dhe ndjerë rreth tyre. Ajo që dua të mbani mend kur bëni këto ushtrime është të argëtoheni. Asnjëherë mos i shikoni ato si një punë të përditshme, ju jeni duke jetuar qëllimet tuaja, është diçka për të shijuar.

· Nëse nuk ndjeheni të rritur nga mendimi për t’u përqëndruar në qëllimet tuaja, mund të mos bëni sot ushtrimin. Bëni nesër përkundrazi sepse do të bëjë më shumë dëm sesa të mirë nëse jeni në humor të gabuar kur mendoni për qëllimet tuaja.Gjithmonë duke i lënë gjërat deri nesër?

· Në punen time, unë vazhdimisht duhet të krijoj mënyra të reja për të përmirësuar efikasitetin, ide të reja për të provuar dhe lëndë të reja për të dhënë mësime. Duhet shumë punë krijuese – dhe puna krijuese ka qenë gjithmonë një nga fushat e mia më të dobëta.

· Falë gjithë punës sime me përcaktimin e qëllimeve (dhe për shkak të përqendrimit tim në qëllimet e mia), nën-ndërgjegjja ime e di se këto janë gjërat me të cilat më duhet më shumë ndihma dhe se ato janë shumë të rëndësishme për mua.

· Qdo ditë, unë marr ide të reja për gjërat që mund t’i provoj, produkte që mund t’i krijoj, tema seminare që mund të ofroj, etj. Të gjithë nuk janë të mirë, por, gjithmone ka vend per permirsime . Dhe kjo është ajo që bën nënvetëdija ime – më ushqen idenë pas ideve.

· Metoda që unë përdor është përdorur gjithashtu nga mijëra te tjere në të gjithë botën dhe për të gjithë ata që e kanë provuar atë, efektet kanë qenë të jashtëzakonshme:

· Qdo mëngjes, merrni një stilolaps dhe një copë letër dhe shkruani 10 qëllimet tuaja kryesore. Mos shiko një ditë më parë, thjesht mendo për ato që dëshiron më së shumti dhe i shkruaj ato. Mos harroni t’i shkruani ato në kohën e tashme pozitive dhe mos harroni të vendosni një afat kohor për secilin qëllim. Ashtu si ne kur bëmë qëllimet tuaja afatgjata dhe afatshkurtra.Në fillim, shkrimi i 10 qellimeve mund të jetë i vështirë. Qdo ditë, ato mund të duken pak më ndryshe dhe disa nga qëllimet që ju shkruani nuk do të kthehen më.Nëse harroni një qëllim, është sepse nuk ishte gjithçka kaq e rëndësishme dhe diçka më e rëndësishme ka zënë vendin e saj.

· Qfarë ndryshimi bën ajo?-Duke filluar ditën tuaj duke vendosur 10 qëllimet tuaja kryesore, ju filloni krijimtarinë tuaj – e cila do t’ju motivojë për pjesën tjetër të ditës. Do të keni programuar veten që të përqendroheni në qëllimet tuaja dhe të shkoni drejt tyre dhe plotësimin e tyre.

Youtube

Arkiva

Kategoritë