Enj, Sht 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Mësoni këto mënyra për të djegur kalori!

Sa shpejt keni vërejtur përfitimet e stërvitjes? Aktivitetet fizike jo vetëm që ndikojnë në shëndetin fizik, por edhe në atë mendor…

Për të djegur sa më shumë kalori, ndiçni këta hapa:

Bëni tërë ditën stërvitje

Trainimet formale dhe të organizuara janë gjithmonë një ide e mirë, por kërkimet gjithnjë e më shumë tregojnë se njerëzit më të shëndetshëm janë ata që janë aktivë gjatë tërë ditës, jo vetëm kur janë në palestër.

Filloni ditën tuaj mbarë

Sa më shpejt që të ngriteni nga shtrati, bëjini 20 ulje – ngritje, ose 20 shtytje, ose ndoshta edhe disa poza yoga. Çdo gjë për të futur gjakun tuaj në lëvizje. Kjo do t’ju zgjojë shpejt dhe do të fillojë ditën tuaj në një shënim aktiv.

Përdorni shkallët

Kjo është e lehtë. Nëse jeni mësuar të merrni ashensorin në zyrën tuaj, provoni të ngjitni shkallët. Shkallët janë gjithmonë një mënyrë e shkëlqyeshme për të djegur kalori.

Qëndroni në lëvizje

Studime të panumërta na kanë thënë të njëjtën gjë: ulja gjatë gjithë ditës është e keqe për shëndetin tuaj. Pra, ngrihuni në punë dhe lëvizni rreth zonës tuaj të tavolinës. Nëse është e mundur në zyrën tuaj, merrni një tavolinë të pandërprerë dhe kaloni ditën e punës në këmbët tuaja, duke lëvizur.

Nëse një tavolinë nuk është e mundur kur punoni, mendoni ta përdorni topin e ushtrimit si karrige. Kjo do të forcojë muskujt tuaj bazë dhe do të inkurajojë qëndrimin e mirë gjatë gjithë ditës së punës.

Ecni aty ku mundeni

Jepni makinës suaj një pushim. Kurdoherë që është e mundur, përpiquni të ecni në takime. Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa të ecësh për tek banka ose për të prerë flokët ose të hipësh biçikletën për në dyqan ushqimor./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë