Mar, Sht 19, 2023
Banner Top
Banner Top
Kush rrezikon të preket nga kanceri i qafës së mitrës?

Kanceri në qafën e mitrës, paraqitet kur qelizat fillojnë e rriten në mënyrë të paktrolluar. Ky lloj i kancerit, është nje prej llojeve me më te shpeshta te gratë dhe zakonisht paraqitet rreth moshës 40 vjecare.

Kush ka rrezik të preket nga kanveri i qafës së mitrës?

Gratë që kanë histori familjare me kancer të qafës së mitrës

Gratë që kanë pasur shumë shtatzëni

Gratë që kanë imunitet të dobët

Në mënyrë që të mënjanohet rreziku për tu prekur nga kjo sëmundje, duhet bërë kontrollet tek mjeku.

Spitalin Sirona, bëhet biopsia e qafës së mitrës përmes kolposkopit.

Youtube

Arkiva

Kategoritë