Die, Shk 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Jeni shtatzënë? Duhet ta largoni sheqerin menjëherë!

Nëse jeni shtatzënë, do të bënit mirë  të konsideroni shkurtimin e  pijeve me sheqer, sepse mund të çojnë në probleme shëndetësore për fëmijën tuaj.

Nëse jeni në pritje të ëmbël, jeni ndoshta duke ndjekur një dietë të shëndetshme të posaçme për të parandaluar defektet e lindjes, të ulni rrezikun e autizmit dhe ta bëni fëmijën tuaj të shëndetshëm, të lumtur dhe të shkëlqyer sa të jetë e mundur.

Por ato dëshirat e çuditshme të shtatzënisë mund ta bëjnë sfiduese, apo jo? Epo, këtu është diçka për të motivuar që të qëndroni larg, larg pijeve me sheqeri: Një studim i kohëve të fundit i botuar në Amerikë sugjeron që konsumimi i pijeve me sheqer gjatë shtatzënisë mund të rrisë rrezikun e astmës tek fëmija dhe kjo mund të ndodhë jo domosdoshmërish që në muajt e parë të jetës ekzistuese lidhin astmë me obezitetin dhe obezitetin me pijet me sheqer dhe konsumin e lartë të fruktozës në përgjithësi.

Por ata pyesnin nëse mbipesha është në fakt emëruesi i përbashkët.

Duke përdorur të dhëna të 1068 nënave në pritje të ëmbël dhe të fëmijëve të tyre.

Studiuesit analizuan se nënat  që kishin lindur fëmijë me probleme astme konsumonin pije të ëmbla gjatë shtatzënisë.

Ajo që studiuesit zbuluan ishte se konsumimi i sheqerit gjatë shtatzënisë ishte e lidhur me astmën e fëmijërisë së mesme, pavarësisht nga pesha e fëmijës.

Në mënyrë të veçantë, nënat që konsumonin më shumë gjatë shtatzënisë ishin rreth 62 për qind më shumë gjasa që të kenë fëmijë me moshë mesatare me astmë.

Youtube

Arkiva

Kategoritë