Enj, Tet 21, 2021
Banner Top
Banner Top
Ja si mund ta kuptoni kur është e uritur foshnja juaj!

Të ëmbël siç janë, foshnjat e porsalindura duan ta bëjnë jetën një lojë hamendësimi.

Nuk është faji i tyre: Ata kanë vetëm një sasi të kufizuar të përpjekjeve për të përcjellë mesazhe të panumërta.

Uria, era, dhimbja, ndjenja e të ftohtit, që duan të mbahen – merr pak kohë për të kuptuar se çfarë ka nevojë fëmija juaj nga ju dhe kur.

Megjithatë, me uri, si dhe duke qarë, mund të ketë një çelës në gjuhën e trupit që mund t’u ndihmojë prindërve dhe kjo ka të bëjë me duart e fëmijës suaj.

Infermierja e fertilitetit me bazë në Melburn Cate Wade, e cila është edukatore e mamive në Fondacionin Tiny Hearts, ndau postin e organizatës që tregon për mënyrën se si fëmijët përdorin duart e tyre për t’u shprehur.

“Studimet kanë treguar se kur një i porsalindur është i uritur, duart e tyre do të jenë në një gjest të ngushtë, si grusht.

“Ndërsa fillojnë të ngopen, duart e tyre do të fillojnë të lirohen, duke rezultuar në një palmë të relaksuar. Kjo do të thotë se ata janë ngopur”.

Organizata paralajmëroi se gjuha e trupit të fëmijëve mund të ndryshojë në varësi të fëmijës.

Sipas Cate, ndjenjën e urisë ndryshe fëmijët e shfaqin duke u ngritur befasisht nga gjumi ose duke filluar të gurgullojnë, si dhe duke rritur në mënyrë të papritur aktivitetin fizik si goditja e këmbëve ose lëkundja e krahëve të tyre.

Një tjetër tregues i madh është: “Hapja e gojës dhe kthimi i kokës së tyre nga njëra anë në tjetrën” duke kërkuar “gjirin e nënës së tyre […]”

Nëse foshnjën e ushqeni me shishe, kushtojini vëmendje momentit kur ndalojnë thithjen në shishe, pasi kjo tregon se janë plot./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë