Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Dy hemisferat e trurit, për çfarë janë përgjegjëse?

Truri i njeriut i ka dy pjesë, që njihen si hemisfera. Secila pjesë rregullon aspekte të ndryshme të funksionit fizik dhe kognitiv.

Këto dy pjesë nuk funksionojnë ndaras. Në fakt të dy hemisferat bashkëpunojnë me njëra – tjetrën, duke krijuar rrjete nervore komplekse që lejojnë pjesë të ndryshme të trupit dhe mendjes të sinkronizohen dhe të punojnë në harmoni.

Funksioni i hemisferës së djathtë është për të kontrolluar anën e majtë të trupit, dhe është pjesa më kreative e trurit.

Hemisfera e majtë në anën tjetër, kontrollon anën e djathtë të trupit dhe është përgjegjëse për anën logjike të trurit./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë