Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Dredhëzat, parandaluese të disa sëmundjeve

Përveç shijes së mirë që e ka a dini që dredhëza është e mirë edhe për mbrojtje të shëndetit tuaj

Ajo mund të eliminojë sëmundje si:

Zemra dhe ataku kardiak – Konsumi i rregullt i frutave me përmbajtje të lartë në anthokianina ul rrezikun e atakut kardiak me 32%.

Artritin –  Në sajë të përmbajtjes së lartë në “quercitine”, ato përbëjnë një anti-inflamator natyral.

Sëmundjet tumorale – Dredhëzat përmbajnë antioksidues që neutralizojnë agjentët kancerogjenë dhe ulin inflamacionin.

Hipertensionin – Përmbajtja e lartë në elektrolitin kalium i bën dredhëzat zgjedhje të shkëlqyer për ata që vuajnë nga tensioni i lartë.

Kapsllëkun – Në sajë të fibrave dhe ujit që përmbajnë, ndihmojnë zbutjen e feçeve.

Diabeti – Në sajë të indeksit glicemik të ulët, dredhëzat mund të shijohen pa merak nga personat që vuajnë nga diabeti, duke u përfshirë në menynë e tyre brenda nevojave të përcaktuara në karbohidrate.

Depresioni – Përmbajtja e kënaqshme në acid folik i bën dredhëzat zgjedhje të shëndetshme edhe për biokiminë e trurit tonë.

Kolesterolin – Konsumi i përditshëm i dredhëzave, ju ndihmon të kontrolloni më mirë nivelin e yndyrave në gjak.

E dredhëzat më të mira dhe më të ëmbla ju mund t’i gjeni në Tregun Ditor.

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë