Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
“Domatja përmirëson cilësinë e spermës”

Një studim i ri ka treguar që likopeni – një përbërës që gjendet tek domatet – mund të rritë kualitetin e spermës.

Sipas këtij hulumtimi të kryer nga Shërbimi Kombëtar Amerikan i Shëndetësisë (NHS), burrat që merrnin së paku dy lugë salcë domatesh në ditë, kishin kualitet më të mirë të spermës.

Një prej shkaktarëve kryesor pse shumica e çifteve nuk mund të kenë fëmijë, është për shkak të infertilitetit tek burrat.

Likopeni njëjtë sikur vitamina E dhe zinku, është një antioksidant që largon toksinat nga trupi. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë