Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Dieta e pasur me proteinë – e rrezikshme për zemër

Shumë njerëz mund të zgjedhin dietën me vlera të larta të proteinës, si mënyrë për të humbur peshë dhe fituar masë muskulore. Por një hulumtim i ri ka bërë të ditur që dieta e pasur me proteina, rritë rrezikun për sëmundje kardiovaskulare.

“Ka evidenca të qarta që dieta me proteinë ndikon në humbje të peshës, gjë që e ka bërë këtë dietë shumë të famshme”, është shprehur profesori i Ëashington University School of Medicine, Dr.Babak Razani.

Por sipas tij ekziston një gjë e keqe për këtë dietë.

“Studime në kafshë dhe studime të mëdha epidemiologjike në njerëz, kanë gjetur një lidhje mes dietës me proteinë dhe problemeve kardiovaskulare”, është shprehur Razani./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë