Enj, Sht 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Çfarë tregojnë thonjtë në lidhje me shëndetin tuaj

A e dini se thonjtë tuaj në të vërtetë mund t’ju japin disa të dhëna për shëndetin tuaj? Herën tjetër që të përgatiteni për t’i rregulluar, u jepni atyre një kontroll të shpejtë për këto shenja.

Thonjtë e brishtë

A prishen thonjtë tuaj lehtë ose duket se plasariten dhe ndahen sapo të fillojnë të rriten? Ka disa arsye pse kjo mund të ndodhë. Së pari, nëse rregullisht punoni me kimikate ose produkte të pastrimit dhe nuk vishni doreza, kjo mund të shpjegojë këtë dukuri. Për të ndihmuar thonjtë tuaj të bëhen më të fortë, provoni të hani më shumë ushqime me vitaminë H (e njohur edhe si biotinë). Këto kërpudha të pjekura të mbushura me quinoa janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë më shumë biotinë në dietën tuaj, falë kërpudhave.

Pikat e bardha

Nëse keni njolla të bardha në thonjtë tuaj, ju keni nevojë për më shumë kalcium. Këto njolla zakonisht zhduken më vete.

Thonjtë e ndarë apo të çarë

Thonjtë e brishtë, onikoza dhe onikorreksi (sëmundje që vijnë si pasojë e ekspozimit të tepërt ndaj ujit apo detergjentëve të fortë), janë zakonisht një gjendje mjekësore që prek të moshuarit.

Thonjtë e zbehtë

Lëkura nën thonjtë tuaj mund të ndryshojë ngjyrë, veçanërisht nëse ndjeni të ftohtë! Por nëse thonjtë tuaj duken të zbehtë, kjo mund të jetë një shenjë se nuk po merrni mjaftueshëm hekur. Një mungesë e tij mund të zvogëlojë sasinë e oksigjenit të mbartur në gjakun tuaj, dhe majat e gishtave mund të jenë një nga vendet e para për ta treguar këtë. Sigurohuni që po merrni mjaftueshëm hekur, ose bisedoni me profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor.

Thonjtë e verdhë

Ka disa arsye pse thonjtë tuaj mund të duken të verdhë. Lustrimet e errëta të thonjve mund të lënë një njollë në thonjtë tuaj, gjë që mund të shkaktojë një nuancë të verdhë. Një tjetër shkak mund të jetë një infeksion i kërpudhave. Infeksionet e kërpudhave zakonisht ndodhen në shtratin dhe pllakën e thonjve, kështu që aplikimi i kremrave shpesh nuk do ta pastrojë problemin./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë