Die, Maj 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Çfarë duhet të dini për qelizat e bardha të gjakut?

Qelizat e bardha të gjakut, ndihmojnë sistemin imunitar të luftojnë infeksionet.

Qelizat burimore në palcën e eshtrave janë përgjegjës për prodhimin e qelizave të bardha të gjakut. Palca e eshtrave pastaj ruan rreth 80 deri në 90% të qelizave të bardha të gjakut.

Kur shfaqet një infeksion ose gjendje inflamatore, trupi lëshon qelizat e bardha të gjakut për të ndihmuar në luftimin e infeksionit.

Nëse trupi i një personi prodhon më shumë qeliza të bardha të gjakut sesa duhet të jenë, mjekët këtë e quajnë leukocitozë.

Një numër i lartë i qelizave të bardha të gjakut mund të tregojë edhe për këto komplikime shëndetësore:  artriti reumatik, infeksionet si dhe në rastin më të vështirë është tregues i leukemisë./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë