Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
A mund të marrësh ftohje të fytit nga gjumi me dritare hapur?

Nëse zgjoheni me dhimbje të fytit, mund të pyesni veten: A ishte kjo sepse e lashë dritaren të hapur? Ekspertët thonë se ekzistojnë një larmi arsyesh që kjo ndodh – por ato fatmirësisht shpesh mjekohen lehtësisht me mjete të thjeshta juridike.

Ndërsa njerëzit mund të besojnë se lënia e një dritareje të hapur shkaktoi dhimbje të fytit të tyre, në të vërtetë varet më shumë nga cilësia e ajrit, thotë Michael Benninger, MD, Kryetar i Institutit Head & Neck.

 “Ajri i freskët nga një dritare e hapur mund t’i ndihmojë njerëzit të marrin frymë më mirë, përveç nëse ajri është shumë i thatë,” thotë Dr. Benninger.

A keni alergji? Nëse po, trajtimi i alergjive të brendshme dhe / ose të jashtme gjithashtu mund të ndihmojë në uljen e një dhimbje të fytit.

Këshillat e tjera vijojnë si më poshtë:

Ndryshoni rregullisht filtrat e ajrit

Mbani kafshët shtëpiake larg nga dhoma juaj e gjumit

Hiqni qilimat dhe pëlhurat, nëse është e mundur

Bëni dush në mëngjes (avulli mund të qetësojë fytin tuaj).

Për fat të mirë, një dhimbje e fytit në mëngjes që largohet pas ndonjë ushqimi ose pije rrallë është një shenjë e diçka serioze./Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë