Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
150 minuta ushtrime në javë për një shëndet fizik e mendor më të mirë

Hulumtuesit kanë gjetur që 150 minuta në javë duke bërë ushtrime fizike, mund të lehtësojnë problemet e shëndetit mendor.

Sipas hulumtimit të bërë nga University of South Australia, madje ka dallim mes atyre që bëjnë ushtrime fizike brenda dhe jashtë.

Sipas tyre, personat që bëjnë ecje ose vrap në natyrë janë më të shëndetshëm mentalisht, se sa ata që bëjnë ushtrime në palestër.

Ata shtuan që përfitimet mendore nga ushtrimet fizike, ndodhin njëjtë sikur në sporte individuale sikur në ato grupore./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë