Mar, Maj 11, 2021
Banner Top
Banner Top
Vetitë e propolisit për shëndetin oral

Benefitet e propolisit për shëndetin oral njihen tashmë. Falë kompozimit të tij të veçantë farmakologjik që përfshin flavonoidet, acidet fenolike e të tjera—ai përdoret prej vitesh për të mbrojtur dhëmbët dhe gingivat. Preparatet me bazë propolisi gjejnë përdorim të gjerë në fushën stomatologjike. Në përgjithësi shfrytëzohen për vetitë antimikrobiale, antivirale, analgjezike dhe anti-inflamatore.

Jo të gjithë e dinë që propolisi përdoret për të parandaluar kariesin dhe sëmundjet paradontale. Ja cilat janë disa nga përfitimet e tij kryesore në këë fushë:

-Parandalon kariesin dentar

-Ka benefite në sëmundjet paradontale duke parandaluar humbjen e kockës

-Veprim anti-inflamator

-Aktivitet anti-viral

Arkiva

Kategoritë