Mar, Qer 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqimet që duhet konsumuar gjatë monopauzës

Monopauza, është periudha e jetës së gruas kur ajo më nuk ka cikël menstrual – kjo për shkak të ndryshimeve hormonale.

Zakonisht ndodh në fund të dyzetave ose në fillim të pesëdhjetave, por nuk janë të rralla rastet kur ndodh edhe më herët.

E rëndësishme gjatë kësaj periudhe është që gruaja të ushqehet shëndetshëm.

Hulumtimet tregojnë që një prej suplimenteve kryesore që duhet t’i marr një grua në monopauzë, është ajo e omega-3.

Por gratë në monopauzë duhet që gjithmonë të kenë një pjatë me këto lloj ushqimet;

Perimet, frutat, yndyra të pangopura, fibra dhe karbohidrate të parafinuara./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë