Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Truri virtual mund të ndihmojë planifikimin kirurgjik

Hulumtuesit kanë simuluar aktivitetin nervor bazuar në arkitekturën unike strukturore të pacientëve individual të tumorit të trurit duke përdorur një platformë të quajtur Truri Virtual.

 Gjetjet, të raportuara në eNeuro, janë një hap i parë drejt krijimit të modeleve të trurit të personalizuar që mund të përdoren për të parashikuar efektet e tumoreve dhe operacionin pasues në funksionimin e trurit.

Kirurgjia e trurit është punë delikate që kërkon planifikim të kujdesshëm për të hequr maksimumin e një tumori duke lënë indin përreth paprekur.

Teknika të përbashkëta të tilla si imazhizimi funksional i rezonancës magnetike (fMRI) përdoren për të përcaktuar një strategji kirurgjikale duke identifikuar zona të rëndësishme funksionale pranë tumorit.

Megjithatë, këto qasje janë të kufizuara në aftësinë e tyre për të parashikuar rezultatin post-kirurgjikal për shkak të dinamikës komplekse të trurit dhe ndryshimeve të gjera të aktivitetit të trurit.

Përdorimi i softuerit të hapur Brain Virtual, Hannelore Aerts dhe një ekip i udhëhequr nga Daniele Marinazzo modeluan 25 rrjete individuale të trurit të pacientëve të tumorit të trurit dhe 11 prej partnerëve të tyre si një grup kontrolli.

Hulumtuesit treguan se këto modele të individualizuara mund të parashikojnë me saktësi efektet e tumoreve në lidhje me trurin. Ky rezultat hap mundësinë e integrimit të të dhënave me modelimin virtual të trurit për të përmirësuar planifikimin kirurgjik dhe rezultatet./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë