Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Të qarat dhe dhimbjet e kokës

E qara është përgjigje natyrale e trupit ndaj emocioneve.  E qara e fortë, ndonjëherë mund të manifestohet me kokëdhimbje.

Kur qani shumë më pas ju mund të keni: të skuqura në sy dhe hundë, ënjtje përreth syve dhe kokëdhembje të madhe.

Shkecëtarët ende po përpiqen që të kuptojnë lidhjen e saktë midis të qarave dhe dhimbjeve të kokës.

Trishtimi shkakton stresin, i cili bën që trupi të lëshojë hormone të tilla si kortizoli. Ky hormon stimulon neurotransmetuesit në tru që shkaktojnë reaksine fizike sic janë të qarat, dhimbje e kokës dhe hundëve./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë