Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Të mirat e ujit me limon në mëngjes

Tashmë shumica nga ne kemi dëgjuar se konsumimi i ujit me limon është i shëndetshëm në kohë të caktuara. Në këtë artikull do i trajtojmë disa nga arsyet pse:

1. NDIHMON TRETJEN

Përfitimi më i madh i ujit me limon mund të jetë nga temperatura e ujit dhe madje jo nga limoni i shtuar. Pirja e çdo uji, sidomos ujit të ngrohtë, së pari në mëngjes mund të ndihmojë në nxitjen e sistemit të tretjes dhe rehidratimit të trupit.

Mendoni për këtë … gjatë gjumit, zakonisht nuk keni pirë për të paktën 8 orë. Dhënia e trupit ujë të përshtatshëm kur të zgjoheni së pari është një mënyrë e shkëlqyer për të vënë në funksion trupin dhe mendjen tuaj.

Mëlçia është jashtëzakonisht aktive gjatë gjumit pasi kjo është koha e trupit për tu rivendosur dhe rigjeneruar. Pirja e ujit të mjaftueshëm, sidomos në mëngjes, ndihmon të sigurohet që trupi mund t’i kryejë këto punë në mënyrë më efikase. Ekzistojnë edhe disa prova që lëngui limonit mund të ndihmojë në stimulimin e prodhimit të duhur të acidit të stomakut dhe prodhimin e biliarit.

Për një mëlçi të lumtur dhe sistemin limfatik, bëni një zakon të pini 1-2 gota ujë limoni para se të keni kafe ose çaj.

2. FORCON IMUNITETIN

Lemonët përmbajnë vitaminë C… jo një sasi spektakulare të lartë, por 30-50 miligram për limon. Ata gjithashtu përmbajnë kalium.

Pirja e ujit me limon së pari në mëngjes i jep trupit një shans për të absorbuar këto vitamina në mënyrë efektive dhe mund të sigurojë një nxitje të vogël imune.

Vitamina C është gjithashtu e mirë për veshkët dhe mund të ndihmojë në reduktimin e efekteve të stresit.

3. PËRMIRËSON LËKURËN

Duke ndihmuar në pastrimin e trupit dhe përmirësimin e tretjes, uji me limon mund të çojë në lëkurë më të pastër. Gjithashtu përmban vitaminë C e cila është e nevojshme për prodhimin e kolagjenit për lëkurë të butë dhe të shëndetshëme.

4. NDIHMON NË RREGULLIMIN E PESHËS

Ka prova që pirja e ujit, veçanërisht ujit me limon, në mëngjes mund të ndihmojë në mbajtjen e një peshë të shëndetshme.

Sigurisht, pirja e ujit (ose uji i limonit) në vetvete nuk do të jetë një zgjidhje për humbjen e peshës, por me zakone të tjera të shëndetshme, ajo mund të ndihmojë në ruajtjen e një peshë të shëndetshme.

Është gjithmonë e rëndësishme të mbështesim trupin tonë duke pirë ujë të mjaftueshëm, sidomos në mëngjes. Uji me limon nuk do të jetë një shërim mrekulli, por mund të jetë një alternativë më e mirë sesa pijet me kafeinë, veçanërisht për ata me probleme të veshkave./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë