Mar, Sht 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Takat e larta, si ndikojnë në këto tre pjesë të trupit?

Sipas American Podiatric Medical Association, 71% e grave kanë dhembje kur mbathin take. Por takat, nuk ndikojnë vetëm tek shputat e këmbëve por edhe në pjesë tjera të trupit.

High Heels Not Only Damage Your Feet: There Are 3 Other Body Parts They’re Also Dangerous For

Legeni – kur jeni me taka, trupi tenton që të mbajë ekuilibrin. Për ta bërë këtë, fund-shpina mundohet që të mbajë balancën e trupit.

High Heels Not Only Damage Your Feet: There Are 3 Other Body Parts They’re Also Dangerous For

Gjunjët – takat ndikojnë që gjithë pesha e trupit të koncentrohet tek gjunjët. Nëse një grua përdorë taka cdo ditë, kjo mund të shkaktojë edhe osteoartritin në gjunjë. Simptomat e zakonshme përfshijnë: dhimbje të nyjeve, mpirje si dhe kufizim i lëvizjes.

High Heels Not Only Damage Your Feet: There Are 3 Other Body Parts They’re Also Dangerous For

Shpina – normalisht shpina ka një lakim të lehtë. Kur mbathni taka cdo ditë, atëherë kurba e shpinës rritet dhe mund të shkaktojë mbingarkesë të muskujve dhe dhimbje.

Youtube

Arkiva

Kategoritë