Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat që paralajmërojnë sulm në zemër

Sulmi i zemrës ndodhë kur një segment i muskulit të zemrës pushon së punuari, për shkak të mungesës së furnizimit me gjak.

Gjaku zakonisht ndërpritet kur një arterie që furnizon muskulin e zemrës bllokohet nga mpiksja e gjakut.

Janë disa lloje të simptomave që mund të kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme mjekësore. Një ndjesi e presionit në gjoks, dhimbje dhe mpirje e krahut apo qafës – janë shenja alarmante dhe duhet me patjetër të bëhet konsulltimi me mjekun.

Por janë edhe disa simptoma të tjera që nuk janë aq të theksuara sa ato të cekurat më lart, e ato janë:

Kollitje

Të vjella

Marramendje

Vështirësi në frymëmarrje

Lodhje etj./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë