Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat që kanë gratë përpara një sulmi në zemër

Sipas Qendrës për Parandalim të Sëmundjeve në SHBA, 1 në 4 vdekje të burrave dhe 1 në 5 tek gratë, ndodh për shkak të sëmundjeve të zemrës.

Burrat dhe gratë kanë shenja të ndryshme sa i përket sulmit në zemrës.

Gratë kanë tendencë që të ndjejnë më shumë shtrëngime në gjoks, krahasuar me burrat. Gjithashtu tek gratë simptoma që paralajmërojnë sulm në zemër, mund të jenë edhe marramendje dhe të vjella. Tek disa gra dhimbja mund të ndjehet në dorën e majtë.

Sipas Asociacionti për Sëmundjet e Zemrës në SHBA, shenjat tipike të sulmit në zemër tek gratë përfshijnë:

Dhimbje në gjoks
Vështirësi në frymëmarrje
Ndjënjë e parehatisë dhe dhimbje në krahun e majtë

Youtube

Arkiva

Kategoritë